Uiensoep

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Uien in grove stukken snijden. Boter smelten op lage temperatuur (niet bruin laten worden). Uien glazig stoven in de boter (ong. 20 minuten) met deksel op pan, af en toe roeren. Wijn toevoegen en temperatuur hoog zetten, blijven draaien zodat de uien niet aanbranden, alcohol dient te verdampen. Tomatenpuree, tijm en knoflook (klein versneden) toevoegen. Water toevoegen tot de uien onder water staan. runderbouillon toevoegen (verkruimelen). Het geheel 15 minuten laten pruttelen. Vóór het opdienen, tijm verwijderen.

Uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept