Franse Uiensoep

6
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de uien schoon en snijd ze in dunne schijfjes. Druk deze uit elkaar, zodat ringen ontstaan. Smelt de boter in een pan. Doe de uiringen erin en smoor deze met het deksel op de pan op een vrij hoog vuur lichtbruin en gaar. Schenk de bouillon erbij en voeg versgemalen peper toe. Laat de soep 20 min. zachtjes doorkoken. Bind de soep met de aangemengde bloem. Roer er 100 gr. geraspte kaas doorheen. Strooi de overige geraspte kaas over de toostjes. Doe de soep in koppen en leg in elke kop een toostje met geraspte kaas. De echte Franse uiensoep wordt in vuurvaste schaaltjes gedaan in elk wordt een toostje met geraspte kaas gelegd en dan krijgen ze in de oven een lichtbruin kleurtje.

Franse Uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept