Heldere Uiensoep

4
Langer dan 1 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Zet een koekepan met daarin boter op en fruit de uiringen licht aan. Voeg de tomatenpuree hieraan toe. Giet op het mengsel wat bouillon en roer het geheel goed door. Breng het mengsel over in een hoge pan en zet deze op een laag vuur. Breng de soep op smaak met zout en peper en laat hem drie kwartier trekken. Was en hak de peterselie en bieslook. Snijd het stokbrood en rasp de kaas. Schenk de soep in soepkommen en leg in iedere kom een stukje stokbrood. Strooi hierover wat geraspte kaas en zet de soepkommen vervolgens een kwartier in een op 180 graden voorverwarmde oven. Strooi, als de kaas gesmolten is, voor het serveren nog wat gehakte peterselie en bieslook over de soep.

Heldere Uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatenconsommé
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rode-wijnsoep met groenten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept