Doe de bloem met de boter en het zout in een kom en snijd met twee messen de boter door de bloem totdat een kruimelige massa ontstaat. Voeg het water toe en kneed het geheel snel tot een deeg. Druk het deeg uit in een quichevorm (of twee eenpersoons vormen). De vorm hoeft niet beboterd te worden. Zet de vorm(en) even weg in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de hazelnoten in een ruime droge (braad-)pan en rooster ze licht aan. Neem ze uit de pan. Snipper de ui. Bak de ui en het uitgeknepen teentje knoflook in de boter, in dezelfde pan als waarin je de noten hebt geroosterd. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Doe de spinazie in een vergiet en druk het vocht eruit. Kluts de eieren met het zout, de peper en de nootmuskaat. Snijd de geitenkaas in blokjes. Vul de vorm(en) met de spinazie, strooi de hazelnoten erover, verdeel de geitenkaas erover. Schenk de eieren in de vorm en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de taart ca. 25-35 minuten in de oven