Pompoensoep Met Limoet (Zuid-Afrika)

6
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schenk 1.1/2 l water bij de pompoenstukken in de pan. Voeg bouillonblokjes, citroengras, gemberwortel en laurierblaadjes toe en breng het aan de kook. Kook de pompoen op matig vuur in ongeveer een half uur gaar.Verwijder de laurierblaadjes en het citroengras en laat de soep iets afkoelen.Rasp ondertussen de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer basilicum en poedersuiker bij het limoenrasp. Wrijf het pompoenvruchtvlees door een zeef boven de pan met kookwater, of pureer het in de pan met de staafmixer. Voeg limoen- en sinaasappelsap toe en zoveel water tot soepdikte is bereikt.Verwarm de soep al roerend op laag vuur tot tegen de kook aan. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.Schil de handsinaasappels dik en snij de partjes uit de vliesjes.Schep de soep in kommen en schep in elke kom een flinke lepel creme fraiche. Leg daar voorzichtig een paar sinaasappelpartjes op en strooi het limoen-basilicummengsel erover.Lekker met geroosterd witbrood.

Pompoensoep Met Limoet (Zuid-Afrika) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

West-Afrika: Olijvenpickle
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpot Met Groente Vlees En Aardappelen
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuid-Afrika: VAN DER HUM
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Koude soep uit Afrika
0 min
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept