Breng in de grote sauspan de kippenbouillon tegen de kook aan,doe er de bloemkoolroosjes in,breng zachtjes aan de kook,doe het deksel op de pan en laat op een laag vuurtje zachtjes garen. Verhit in de andere sauspan 2 eetl boter en de olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg de ui,knoflook en de blokjes bloemkoolsteel toe,laat 15 minuutjes stoven. Voeg nu alle rijst toe onder voortdurend roeren zodat alle korrels bedekt worden met een laagje olie,doe dit gedurende een minuut tot de korrels transparant worden. Schenk er de vermouth of witte wijn bij,constant roerend tot deze volledig is opgenomen door de rijst. Breng op smaak met wat zout en begin met het beetje bij beetje toevoegen van de hete kippenbouillon,onder voortdurend roeren,voeg steeds wat nieuwe bouillon toe wanner de vorige volledig is opgenomen,ga zo door tot de rijst halfgaar is. Begin nu met het toevoegen van de bouillon mèt de inmiddels zeer gare bloemkool,blijf roeren en ga zo door tot de rijst net gaar is met nog een goede bite,dit duurt zo`n 18-20 minuten. Wanneer de bouillon op is voordat de rijst gaar is,voeg dan wat kokend water toe. Haal de pan van het vuur en roer er de rozemarijn,parmezaan en 4 eetl boter door,doe het deksel op de pan en laat de risotto 2 minuutjes rusten. Proef,breng eventueel op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer direct in diepe borden of kommen,bestrooid met de crispy pangratatto en wat extra parmezaan.
Bloemkoolrisotto Met Spicy Pangrattato is een recept van Smulweb.nl