Smoor de prei met een klont boter beetgaar. Ondertussen zet je de pan met dikke bodem op het vuur en fruit de ui/sjalot en de knoflook in een flinke scheut olijfolie zachtjes gaar. Voeg de risottorijst toe en zorg al roerende dat de rijst bedekt wordt met olie. Het vuur kan nu wat hoger. De rijst moet gaan glanzen. De rijst even zo een minuutje roeren. Voeg de wijn toe en laat even lekker bruizen. Goed blijven roeren. Vervolgens voeg je een schep bouillon toe (die dus warm is) en laat je de rijst de bouillon opnemen. De rijst moet nu zachtjes borrelen. Deze stap herhaal je en je blijft roeren en bouilon toevoegen, net zolang tot de rijst gaar is. Dit is simpel een kwestie van proeven. Als de rijst gaar is dan voeg je de gesmoorde prei toe en roert deze er door heen. Vervolgens haal je de pan van het vuur en voegt de twee soorten kaas toe. Weer even roeren en de pan met de deksel erop nog een minuut laten staan. Nu krijg je de romige lekkere risotto die je wilt.
Risotto Met Prei En Geitenkaas is een recept van Smulweb.nl