Verhit wat olijfolie in de pan met dikke bodem en fruit de sjalot aan, voeg de aboriorijst toe en blijf roeren tot alle rijst mooi glanst voeg dan 2 pollepels hete bouillon toe en zet het vuur op middelhoog en blijf roeren wanneer het vocht verdampt/opgenomen is voeg je weer een lepel bouillon toe totdat de rijst gaar is. (ongeveer 20 minuutjes) als de risotto nog zo`n 5 minuten moet verhit je wat olie in een bakpan en bak je de venkel met de rode peper verhit tegelijkertijd de grilpan en de gril de tonijn mooi, (je hoeft geen olie in de pan toe te voegen want de tonijn is al ingevet) haal de tonijn uit de pan en voeg dan pas peper en zout toe (zout onttrekt vocht dus doe dit echt pas ná het grillen) vergeet niet om de risotto te blijven roeren anders bakt het aan en heb je flink poetswerk voeg een scheut pernod toe aan de venkel aan laat het verdampen (kan flamberen dus schrik niet van een vlam) voeg de parmezaanse kaas toe aan de risotto en roer even door tot alles is gesmolten
Gegrilde Tonijnsteak Met Pittige Venkel En Risotto is een recept van Smulweb.nl