Voordat ik begin wil ik zeggen dat koken voor mij een kwestie van eigen smaak is, daarom is het belangrijk om zelf te kijken hoeveel je van alles wilt gebruiken. Dit leer je het best uit ervaring en door van alles uit te proberen. Dit heb ik vroeger geleerd van de gastvrouw die bij ons in het tehuis werkte. Ik ben haar heel dankbaar dat ze mij "op gevoel en smaak" heeft leren koken! ------------------ Stap 1: Doe een scheutje olie in de pan en laat dat heet worden. Vervolgens de je de uitjes in de pan, die bak je tot ze glazig zijn. Doe vervolgens het zelfde met de rijst. Stap 2: Verpulver nu een bouillonblokje over de rijst en giet hier het gekookte water en een goede scheut witte wijn over heen tot alle rijst onder water staat. Zodra het water weer kookt, zet je het vuur zo zacht, dat het heel lichtjes nog wat borrelt. Stap 3: Voeg nu de knoflook en de courgette toe en schep dit door het geheel. Stap 4: Wacht al roerend tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en kijk dan of de rijst al zacht en romig is. Zo niet, voeg dan weer een klein beetje kokend water toe. Doe dit steeds tot het geheel zacht en romig is. Ondertussen je de risotto in de gaten houdt, begin je met stap
5. Stap 5: Neem de koekenpan en doe daar het gehakt in. (ik gebruik een koekenpan met anti-aanbak laag, dus dan gebruik ik geen olie!) Met de spatel haal je de gehakt los van elkaar. Strooi nu (voordat de gehakt helemaal rul gebakken is) wat peper, paprika poeder, knoflook poeder en wat Italiaanse kruiden over het gehakt en meng dit goed in elkaar en zorg dat het gehakt gaar wordt. Zet dan het vuur uit. Stap 6: Als de risotto de gewenste structuur heeft gekregen, voeg je het gehakt toe en schep je het geheel nog even op laag vuur door elkaar. Daarna zet je het vuur uit en schep je de gewenste hoeveelheid geraspte kaas er door heen. Proef nu nog even of de risotto de gewenste smaak heeft, en voeg eventueel nog wat smaakmakers toe. Klaar!
Risotto Met Courgette is een recept van Smulweb.nl