risotto: Olijfolie op middelhoog vuur in hapjes- of koekenpan verhitten. Ui en knoflook toevoegen en sauteren totdat ze zacht is. Rijst erbij doen, goed roeren zodat alle korrels met wat vet bedekt zijn, 2 min. laten bakken. Vuur hoog zetten en de wijn toevoegen, laten koken totdat er bijna geen vloeistof meer over is. De bouillon met de inktvisinkt in een pan verhitten, goed roeren totdat de inktvisinkt geheel is opgenomen. De bouillon in porties van 100-150 ml. aan de rijst toevoegen, steeds wachten totdat er bijna geen vocht meer over is (afhankelijk van de rijst zal er meer of minder vloeistof worden opgenomen). Wanneer geen vloeistof meer wordt opgenomen en de rijst al dente is, de inktvisringen er bij doen en 2 à 3 minuten laten doorkoken (beslist niet veel langer anders worden de ringen taai). Dan de peterselie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. gegrilde scampi: Besprenkel de scampi met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg ze onder de grill en grilleer ze aan elke kant 2 à 3 minuten totdat ze net gaar zijn. groene ui vinaigrette: Doe de geblancheerde bosui/sjalotten samen met de stukken ui, knoflook en rijstwijnazijn in een blender of food processor en pureer het geheel. Voeg met draaiende motor beetje bij beetje de olijfolie toe totdat het geheel geëmulgeerd is. Voeg dan de honing toe en breng op smaak met zout en peper. Doe in een spuitflesje of iets anders dat gemakkelijk gedoseerd schenkt. afwerking: Lepel de risotto in vier grote kommen. Garneer elke kom met 2 scampi, besprenkel met de vinaigrette en leg er wat kreeft (of krab) op.
Zwarte Inktvisinkt Risotto Met Intktvis En Kreeft (of Krab) is een recept van Smulweb.nl