Ontvel allereerst de tomaten (met een mes een kruisje zetten aan de onderkant van de tomaat en 10 tellen in een pannetje met kokend water leggen wel even spoelen met koud water, het velletje laat nu gemakkelijk los) en snijdt nu alle groenten in kleine blokjes. Houdt de helft van de tomaten apart. Desgewenst ook het vel van de kippenbouten verwijderen en de bouten halveren (pootje los van de rest). Fruit het uitje en pers de knoflook hier over uit, voeg de stukken kip toe maar laat ze niet bruin worden. Voeg de groenten toe met de helft van de tomaten en voeg de bouillon van het blokje toe. Niet teveel bouillon alleen een klein laagje, de groenten geven zelf veel vocht af. Voeg naar smaak de gehakte peterselie, oregano, peper en zout toe, aan de kook brengen en laat dit alles 1 uur op een zacht pitje staan. Na dit uur de overgebleven tomaten toevoegen en alles voorzichtig omscheppen, laat het nog een half uur pruttelen. Ondertussen de rijst of de pasta gaar koken in water met wat zout. Serveer het gerecht met behulp van een schuimspaan om overtollig vocht in de pan te laten, eet er een frisse salade bij.