Aardbeiensorbetijs

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In een steelpan water met kristalsuiker aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken tot de suiker is opgelost. Laat de suikeroplossing afkoelen. Intussen aardbeien voorzichtig wassen in koud water, uit laten lekken en de kroontjes verwijderen. De aardbeien pureren met een staafmixer. De aardbeienpuree met het citroensap door het afgekoelde suikerwater roeren. In een ijsbakje doen en half laten bevriezen in de diepvries. In een kom eiwit stijfkloppen met poedersuiker. Het eiwit luchtig door de halfbevroren ijsmassa scheppen. Nu opnieuw laten bevriezen totdat het ijs stevig is. Met een ijsbolletjesschep het ijs op 4 borden scheppen, en garneren met plakjes aardbei en een toefje slagroom.

Aardbeiensorbetijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien-sorbetijs
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien-sorbetijs
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept