Pompoensoep

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet een grote pan op matig vuur en schenk er wat scheuten olijfolie in. Doe de salieblaadjes erin en bak ze zo'n 30 seconden totdat ze donkergroen en krokant zijn. Schep ze vlug met een schuimpaan uit de pan en leg ze op een stuk keukenrol. De blaadjes gaan op het laatst terug in de soep. Zet de pan met de olie (die nu naar salie geurt) terug op het vuur en doe er de gehakte ui, bleekselderij, wortel, knoflook, rozemarijn en pepertjes in plus royaal peper en zout. Laat dit alles tien minuutjes zachtjes bakken totdat de groenten zacht en zoet zijn. Roer er de bouillon en pompoen door en laat een half uur zachtjes koken. Pureer de soep wanneer de pompoen zacht en gaar is met een staafmixer of blender. Breng de soep op smaak.

Pompoensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept