Verhit wat olijfolie al dan niet met wat margarine in een diepe koekenpan. Bak eerst de bacon wat uit en roerbak vervolgens de ui(en) en fijn gesneden knoflook (of geperste) 5 minuten mee. Gaar vervolgens ook 5 minuten de kipstukjes mee. Dan 1 (tot 2) eetl. worchestershire saus en 1 eetl. provencaalse kruiden met wat zout en peper toevoegen, alles goed omscheppen en 2 minuten laten smoren. Daarna kan dit alvast in de ingevette ovenschaal. In de koekenpan nogmaals wat olijfolie en op niet te hoog vuur de paprika wat smoren, vervolgens de doorgesneden tomaatjes erbij, courgette in reepjes en kappertjes toevoegen. Alles goed door elkaar scheppen en ook dit op smaak brengen met 1 eetl. worchestersaus en 1 eetl. prov. kruiden en zout en peper (en eventueel zwarte olijven). Heel even smoren en kippenbouillon en witte wijn toevoegen. Vervolgens bij de kipmassa in de ovenschaal voegen, alles nog even goed doorscheppen en daarna 35 tot 40 minuten in de oven.
Provencaalse Kipschotel is een recept van Smulweb.nl