Bak het lamsribstuk in eenderde van de (hete) olie met de boter egaal bruin en zet de braadpan in de oven. Laat het ribstuk in acht minuten mooi rose worden. Neem het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Verwarm de resterende olijfolie in een anti-aanbakpan en fruit de wortelblokjes een minuut. Voeg de bleekselderij en na een minuut de rest van de groentes en de laurier toe en smoor de groentecompote beetgaar. Breng de compote op smaak met wat mosterd, honing, peper en zout. Schenk de fond in een steelpannetje. Voeg het geweekte eekhoorntjesbrood toe en kook het vocht in tot eenderde. Zeef de jus, voeg de creme fraiche toe en breng de jus op smaak met wat peper en zout. Klop de room vlak voor het serveren met de staafmixer door de jus. Snijd het lamsribstuk in koteletjes en bestrooi ze met wat peper en zout.
Provencaalse Lamsrib Met Jus Van Eekhoorntjesbrood is een recept van Smulweb.nl