Vooraf hebben we een passievruchtenroom gemaakt : de mascarpone mengen met het sap van passievrucht, de advokaat, de bloemsuiker en 1 eierdooier. Vooraf hebben we ook een sorbet van krieken gedraaid : de glucose smelten in 400 g water, de kriekensiroop toevoegen en het sap van de citroenen. Draai tot sorbet in de sorbetiere. Leg bakpapier in 4 vormpjes van 6 cm doorsnede en 6 cm hoog. Vlij dan het uitgerolde zanddeeg in de vormen. Doorprik de bodem, bekleed het deeg met aluminiumfolie en leg gedroogde bonen in de vormen. Bak gedurende 8 minuten in een oven van 180 graden. Haal de bonen en aluminiumfolie eruit. Leg op elke taartbodem een paar krieken. Verdeel de chocoladevulling over de taartbodems. Bak gedurende 15 a 20 minuten in een oven van 160 graden. Bestrijk een vel filodeeg met boter waaraan een scheutje balsamicoazijn werd toegevoegd. Bestrooi met suiker en laat lichtbruin kleuren gedurende een vijftal minuten in een warme oven.
Lauw Chocoladetaartje Met Kriekensorbet En Passieroom is een recept van Smulweb.nl