Lauw Chocoladetaartje Met Kriekensorbet En Passieroom

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vooraf hebben we een passievruchtenroom gemaakt : de mascarpone mengen met het sap van passievrucht, de advokaat, de bloemsuiker en 1 eierdooier. Vooraf hebben we ook een sorbet van krieken gedraaid : de glucose smelten in 400 g water, de kriekensiroop toevoegen en het sap van de citroenen. Draai tot sorbet in de sorbetiere. Leg bakpapier in 4 vormpjes van 6 cm doorsnede en 6 cm hoog. Vlij dan het uitgerolde zanddeeg in de vormen. Doorprik de bodem, bekleed het deeg met aluminiumfolie en leg gedroogde bonen in de vormen. Bak gedurende 8 minuten in een oven van 180 graden. Haal de bonen en aluminiumfolie eruit. Leg op elke taartbodem een paar krieken. Verdeel de chocoladevulling over de taartbodems. Bak gedurende 15 a 20 minuten in een oven van 160 graden. Bestrijk een vel filodeeg met boter waaraan een scheutje balsamicoazijn werd toegevoegd. Bestrooi met suiker en laat lichtbruin kleuren gedurende een vijftal minuten in een warme oven.

Lauw Chocoladetaartje Met Kriekensorbet En Passieroom is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tropisch fruit met passieroom
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Lauw Chocoladetaartje Met Kriekensorbet En Passieroom
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Lauw Chocoladetaartje Met Kriekensorbet En Passieroom
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Lauw Chocoladetaartje Met Kriekensorbet En Passieroom
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept