1 ca. 20 min.: risottosaus: verhit olijfolie in grote pan en fruit de gesnipperde tenen knoflook, sjalotten en rode ui en de takjes salie aan, middelhoog vuur. Kort, zodat ui niet bitter wordt; haal de groente eruit en bewaar in een schaalte. Doe de pompen in de olijfolie en laat met deksel gaar worden. Neem de helft van de groente en alle pompoen en prak dit door elkaar; bewaar het in een kom.
2 ca. 50 min. Risotto:Verhit olijfolie in en grote pan en voeg de rijst toe. Voeg telkens een beetje van de warme bouillon toe en blijf steeds roeren tot het vocht door de korrels is opgenomen. Voeg de witte wijn toe. Doe de helft van degesnipperde groente erbij en blijf roeren. Na ca. 10 min. kan ook de pompoensaus, genber en 1/3 van de gehakte peterselie erbij. Blijf roeren. Haal de pan na ca, 20 min. van het vuur en voeg boter en 2/3 van de parmezaanse kaas en het citroensap naar smaak toe. Voeg zaout en peper toe en dien op met de rest van de kaas en en peterselieblaadjes er op gelegd.
3 ca. 40 min.: Kip met cantharellen: Bak de kipfilet in een grote braadpan met olie en een beetje boter. Doe er de rest van de gesnipperde groente in alsmede enkele takjes dragon. Als de kip bijna gaar is: giet er een glas cognac overheen -zet de afzuigkap af!- en flambeer de kip op hoog vuur. Blus daarna af met wat witte wijn en voeg de cantharellen toe. Laat het geheel nog ca. 25 min, gaar worden. op een laag vuur. Roere de creme fraiche en de eidooiers door elkaar en haal de kip uit de pan en leg deze in aluminiumfolie even apart. Laat de groente nog even inkoken (5 min.) 4n haal de pan van het vuur; roer de creme fraiche dor de pan . Opdienen met nog wat dragon takjes en peterselie. Met zout en peper op smaa brengen.
4 7 min.: Worteltjes gefruit met suiker: Breng water aan de kook en stoof daarna de geschrapte worteltjes zodat ze net niet gaar zijn. Voeg wat witte basterdsuiker toe . Heel klein beetje boter toevoegen. Daarna opdienen met peterselie.
Risotto, Kip Flambe/dragon/gember/citroen/parmezaan is een recept van Smulweb.nl