1 Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten.
2 Voeg de rijst toe en roerbak zachtjes tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg al roerende saffraan en de wijn toe en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg de helft van het water toe en roer tot het vocht is opgenomen. Herhaal het met de rest van het water.
3 Voeg steeds een soeplepel kokend water toe en laat het al roerende opnemen. Proef na ca. 20 minuten of de rijst gaar is. Blijf water toevoegen tot de risotto gaar is.
4 Roer de gamba?s, de mascarpone en een scheut olijfolie erdoor en breng het op smaak met zout en peper. *Je kunt ook een lichte visbouillon nemen in plaats van water. *als je de gamba?s zelf kookt, vervang dan een deel van het water dat je toevoegt door het kookvocht van de gamba?s. Dit geeft extra smaak aan de risotto.
Saffraanrisotto Met Gamba?s is een recept van Smulweb.nl