Franse Uiensoep

8
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de boter en olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de uisnippers 12 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn Voeg de gehakte knoflook, suiker en tijm toe en laat alles 35 minuten koken onder regelmatig roeren Roer de bloem er goed door Schenk de wijn en bouillon erbij en breng alles aan de kook Schuim de soep zonodig af draai het vuur lager en laat de soep 45 minuten zachtjes koken Roer de brandy erdoor Verwarm de grill voor Snijd de teen knoflook doormidden en wrijf elk sneetje stokbrood in met de knoflook Zet 8 vuurvaste soepkommen op een bakplaat en vul ze 3/4 met soep Leg een sneetje stokbrood in elke kom Strooi er de geraspte kaas over en zet de kommen 4 minuten 15 cm onder het grill-element tot de kaas begint te bubbelen Serveer de soep kokend heet

Franse Uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept