Kruid de kippendijen met peper en zout en braad ze mooi bruin in de olie. Giet het overtollig vet weg. Fruit de uienringen in het overgebleven vet. Voeg na 5 minuten de champignons toe. Als het meeste vocht eruit is voeg je de paprika toe. Laat 5 minuten stoven. Voeg de laurier, rozemarijn, thijm, tomatenpuree, geconcasseerde tomaat, rode wijn, balsamicoazijn en peper en zout toe en laat 20 minuten voorzichtig pruttelen onder halfgesloten deksel. Voeg de kippenbillen toe, duw ze goed onder de saus en laat het geheel nog zeker 40 minuten pruttelen. De kip moet echt door en door gaar zijn. Als je niet te veel in de saus roert kan je er op het einde van de bereidingstijd nog wat vet afscheppen. Maak af met verse tuinkruiden als basilicum en bieslook (niet meekoken). Naar smaak nog wat paprikapoeder erbij doen, en eventueel nog wat peper en zout indien nodig. Bereid ondertussen de rijst op de bekende wijze.
Kip In Pittige Groentensaus Met Balsamico En Rode Wijn is een recept van Smulweb.nl