1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de salami in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de salami zachtjes knapperig. Schep de salami op keukenpapier en laat de reepjes uitlekken.
2 Snijd de ui in dunne ringen en de courgette in dunne plakjes. Bak de uiringen en courgette in het bakvet al omscheppend in 3-4 min. beetgaar. Snijd de kruiden fijn en rasp de geitenkaas. Klop de eieren los met de kruiden, helft van de geitenkaas en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
3 Verdeel het courgettemengsel in een lage ovenschaal en schenk het eimengsel erover. Strooi de salami en de rest van de kaas erover. Schuif de schaal net onder het midden in de oven en laat de frittata in 25-30 min. goudbruin worden. Serveer de frittata in punten met een flinke toef rucola erop.