Zoek
Zeevruchtenpilau met maïs en prei
4
25 min
Albert Heijn
Hoofdgerecht
2
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
2 vleesbouillontabletten
3 el olijfolie
300 g prei
400 g basmatirijst
340 g maiskorrels
500 g gemengde zeevruchten
15 g verse dille
Bereiding
1
Bouillontabletten oplossen in 1 l kokend water.
2
Olie in ruime pan verwarmen en hierin prei 2 minuten al omscheppend bakken.
3
Rijst en bouillon (op een kopje na) toevoegen.
4
Tegen de kook brengen en op laag vuur met deksel op pan ca. 10 minuten laten koken.
5
Uitgelekte maïs en bevroren zeevruchten toevoegen en in nog ca. 5 minuten gaar laten worden.
6
Als rijst droog is maar nog niet helemaal gaar, nog wat bouillon toevoegen.
7
Dille fijnhakken.
8
Door pilau scheppen en naar smaak zout en peper toevoegen.
9
Pilau op 4 borden scheppen.
Zeevruchtenpilau met maïs en prei is een recept van
Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Vegetarische taart met prei
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept