Pilav met lamskotelet

4
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit in een pan met een dikke bodem 2 el olie en fruit hierin de gember met de knoflook. Roer de rijst erdoor en zorg dat alle korrels bedekt zijn met een laagje olie. Voeg de abrikozen toe, schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de pilav op een laag vuur en met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden. Verhit intussen een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster hierin het amandelschaafsel en de pistachenoten goudbruin. Laat het mengsel op een bordje afkoelen. Bestrijk de lamskoteletten dun met 1 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grillpan en rooster de koteletten in 5 min. gaar, keer halverwege. Serveer de pilav met de noten en de lamskoteletjes, bestrooi het gerecht met koriander. Gewokte spinazie smaakt er heerlijk bij.

Pilav met lamskotelet is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met muntthee, lamskotelet en groene groentjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pepercouscous met lamskotelet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marinade voor lam en ander rood vlees
Bijgerecht
Bekijk recept
gegrilde lamskotelet met olijven
0 min
Bekijk recept

Tomatenpilav met kruidige kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept
Quinoa pilav met chipolataworstje
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilav met groentjes, rozijnen en stukjes Quorn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept