1 Verhit in een pan met een dikke bodem 2 el olie en fruit hierin de gember met de knoflook. Roer de rijst erdoor en zorg dat alle korrels bedekt zijn met een laagje olie. Voeg de abrikozen toe, schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de pilav op een laag vuur en met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden. Verhit intussen een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster hierin het amandelschaafsel en de pistachenoten goudbruin. Laat het mengsel op een bordje afkoelen. Bestrijk de lamskoteletten dun met 1 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grillpan en rooster de koteletten in 5 min. gaar, keer halverwege. Serveer de pilav met de noten en de lamskoteletjes, bestrooi het gerecht met koriander. Gewokte spinazie smaakt er heerlijk bij.
Pilav met lamskotelet is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Risotto met muntthee, lamskotelet en groene groentjes