1 Verwarm de olie met de ongepelde tenen knoflook in een klein pannetje met deksel 25 minuten tegen de kook aan. Zo pof je de knoflook. Kook de aardappelen in 25 minuten gaar. Snijd de chorizoworst in schuine plakken en gril de plakjes 1 minuut per kant. Kook de broccoli in 4-5 minuten gaar. Neem de knoflooktenen uit de pan en laat ze een beetje afkoelen. Pers de gepofte knoflook uit de schil. Houd 200 ml van het kookvocht van de aardappelen apart voor je ze afgiet. Stamp de aardappelen fijn met de knoflookolie en de knoflookpuree en zoveel kookvocht tot je een smeuïge puree hebt, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep driekwart van de broccoli en de rucola erdoor. Strooi de rest van de broccoli erover en serveer met de gegrilde chorizo.
Stamppotje met gepofte knoflook en chorizo is een recept van Albert Heijn