Stamppotje met gepofte knoflook en chorizo

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie met de ongepelde tenen knoflook in een klein pannetje met deksel 25 minuten tegen de kook aan. Zo pof je de knoflook. Kook de aardappelen in 25 minuten gaar. Snijd de chorizoworst in schuine plakken en gril de plakjes 1 minuut per kant. Kook de broccoli in 4-5 minuten gaar. Neem de knoflooktenen uit de pan en laat ze een beetje afkoelen. Pers de gepofte knoflook uit de schil. Houd 200 ml van het kookvocht van de aardappelen apart voor je ze afgiet. Stamp de aardappelen fijn met de knoflookolie en de knoflookpuree en zoveel kookvocht tot je een smeuïge puree hebt, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep driekwart van de broccoli en de rucola erdoor. Strooi de rest van de broccoli erover en serveer met de gegrilde chorizo.

Stamppotje met gepofte knoflook en chorizo is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Preistamppotje met noten en shii-takes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomers stamppotje met jus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomers rucolastamppotje
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met chorizo
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept