Witlofsalade met warme geitenkaas

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd grote aardappelen wat kleiner. Bak de aardappelen in 3 eetlepels olijfolie in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 °C. Snijd de krentenbollen open, bestrijk de 4 helften dik met geitenkaas honing en leg ze op bakpapier op de bakplaat. Bak de broodjes ca. 12 minuten, tot de kaas smelt en goudbruin kleurt.
  • 2 Snijd de uiteinden van de witlofstronken, haal de blaadjes los, halveer de grootste blaadjes. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de stukken in dikke korte plakjes. Klop een dressing van balsamicoazijn, 4 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Meng de witlof, bosui en appel met de dressing. Verdeel de salade over de borden en leg op elk bord een halve krentenbol met warme geitenkaas. Geef de gebakken aardappelen erbij.

Witlofsalade met warme geitenkaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapjes met witlofsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met witlofsalade en honingmosterddressing
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenpoten met witlofsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept