Bietenstamppot met spek en appel

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
  • 2 Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig. Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het spek en bak 1 min. mee.
  • 3 Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Voeg de bietjes toe en bak 4 min. mee.
  • 4 Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Voeg ze toe aan het bietenmengsel.
  • 5 Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.
  • 6 Schep het bietenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Bietenstamppot met spek en appel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Bietenstamppot met appel en worst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietenstamppot met Zweedse gehaktballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietenstamppot
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietenstamppot met visschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept