1 Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
2 Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig. Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het spek en bak 1 min. mee.
3 Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Voeg de bietjes toe en bak 4 min. mee.
4 Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Voeg ze toe aan het bietenmengsel.
5 Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.
6 Schep het bietenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Bietenstamppot met spek en appel is een recept van Albert Heijn