Panzanella

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd het brood in blokjes, verdeel ze over de bakplaat en laat ze in de oven in ca. 15 min. drogen. Halveer de ui en snijd hem in flinterdunne plakjes. Leg de ui met de ansjovis en de kappertjes in een kom.
  • 2 Snijd de tomaten in vieren en laat ze in een vergiet boven de kom uitlekken. Schep het mengsel uit de kom op een bord en bewaar de ansjovis apart. Druk met een spatel zoveel mogelijk vocht uit de tomaten - druk de stukken niet tot moes - en laat het vocht in de kom lopen. Snijd de paprika's in reepjes. Klop het tomatenvocht met de azijn en olie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng in een brede schaal de stukken tomaat met de paprikarepen, blokjes brood, ui en kappertjes en schenk de dressing erover.
  • 3 Meng alles voorzichtig en laat de salade minstens 15 min. staan. Pluk de basilicumblaadjes en meng door de panzanella en garneer met de ansjovisfilets en de olijven.

Panzanella is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Panzanella met mosselen
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Panzanella
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Panzanella
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panzanella (broodsalade)
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Panzanella met mosselen
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Panzanella
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Panzanella
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panzanella (broodsalade)
20 min Bijgerecht
Bekijk recept