1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de springvorm in en bekleed de binnenkant met het croissant deeg. Druk de plakjes goed aan met wat water. Prik er met een vork gaatjes in. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
2 Snipper ondertussen de ui. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd de blaadjes fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. Pers de knoflook erboven uit en bak nog 2 min. Voeg de rozemarijn en paddenstoelen toe en bak nog 5 min. Laat iets afkoelen.
3 Neem de vorm uit de oven en druk het deeg plat met een lepel. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het deeg. Klop de eieren los met de ricotta, geitenkaas en breng op smaak met peper en zout. Schenk het eimengsel over de paddenstoelen en verdeel het spek erover. Bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Paddenstoelentaart met spek is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)