1 Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de lekkerbekjes in 8 min. gaar en bruin. Keer regelmatig.
2 Snijd ondertussen de onderkant van het witlof en halveer de stronken in de lengte. Verwijder de harde kern en snijd de stronken in reepjes. Pel 3 mandarijnen en haal de partjes los. Pers de laatste mandarijn uit. Meng het witlof met de ui en de mandarijnpartjes.
3 Klop een dressing van de slasaus, de dille en 2 el mandarijnsap. Breng op smaak met peper en zout en schep door de salade. Giet de aardappelen af en verdeel met de lekkerbekjes over 4 borden. Sprenkel de rest van het mandarijnsap over de lekkerbekjes. Serveer met de witlofsalade.
Lekkerbekje met witlof en mandarijn is een recept van Albert Heijn