1 Was de komkommer en dep 'm droog. Aan de dunschiller zit een 'oogje'. Druk dat in de komkommer en trek het oogje voorzichtig over de lengte van de komkommer. Draai de komkommer een kwartslag en doe het nog een keer. Doe het dan nog 2 keer. Snij de komkommer in dikke plakjes: het zijn nu leuke figuurtjes geworden.
2 Snij de schnitzels doormidden. Strooi de shoarmakruiden over het vlees. Doe het paneermeel in een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord.
3 Haal beide kanten van de schnitzels door het ei, dan door het paneermeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn met het paneermeel.
4 Verwarm de boter in een grote koekenpan. Doe de schnitzels in de pan. Bak ze op halfhoog vuur mooi bruin en gaar, in ongeveer 7 minuten. Draai ze af en toe om. Geef er wat knoflooksaus en de komkommerfiguurtjes bij. Klaar! Alleen nog de patat erbij.