1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vouw de braadzak open en doe de kip en kruidenmix erin. Maak de zak goed dicht met de sluitclip. Schud voorzichtig zodat de kruiden worden verdeeld. Leg de zak in de ovenschaal en braad de kip in ca. 1 uur gaar in de oven.
2 Verhit na 50 min. de boter in een ruime koekenpan en bak de aardappelballetjes 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min.
3 Halveer ondertussen het witlof, verwijder de harde kern en snijd het lof in reepjes. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en meng door het witlof. Besprenkel met de yoghurtdressing.
4 Verdeel de kip over de borden. Serveer met de aardappel en salade. Lekker met fijngesneden platte peterselie.
Kip uit de braadzak is een recept van Albert Heijn