Kip uit de braadzak

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vouw de braadzak open en doe de kip en kruidenmix erin. Maak de zak goed dicht met de sluitclip. Schud voorzichtig zodat de kruiden worden verdeeld. Leg de zak in de ovenschaal en braad de kip in ca. 1 uur gaar in de oven.
  • 2 Verhit na 50 min. de boter in een ruime koekenpan en bak de aardappelballetjes 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min.
  • 3 Halveer ondertussen het witlof, verwijder de harde kern en snijd het lof in reepjes. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en meng door het witlof. Besprenkel met de yoghurt­dressing.
  • 4 Verdeel de kip over de borden. Serveer met de aardappel en salade. Lekker met fijngesneden platte peterselie.

Kip uit de braadzak is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met couscous
1u10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen Hawaï met sugarsnaps
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept