Rijstsalade met tonijn

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breek de bonen doormidden en kook ze in ca. 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • 2 Kook de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 partjes. Snijd de tomaat in reepjes. Roer de rijst los met een vork. Laat ca. 10 min. afkoelen in een lage schaal.
  • 3 Snijd de ui in halve ringen en de basilicum grof. Meng de tonijn en dressing met de tomaat, pers de knoflook erboven en schep door de rijst. Voeg de sperziebonen, ui en het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de partjes ei.

Rijstsalade met tonijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept