Siciliaanse couscous

4
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil van 1 citroen en halveer de vrucht. Snijd de andere citroen in partjes. Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes.
  • 2 Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min en voeg de aubergine toe. Voeg het citroenrasp en de rozijnen toe. Knijp de citroenhelften boven de pan uit; houd een hand onder de citroenen om de pitjes op te vangen. Voeg water toe en stoof de aubergine met de deksel op de pan in 6 min. gaar.
  • 3 Schep de couscous en de tonijn door de aubergine. Verwarm nog 1 min. Snijd de munt in reepjes en meng met de rest van de olie door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Serveer de couscous met de partjes citroen.

Siciliaanse couscous is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Siciliaanse bloemkoolspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pasta met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse venkelsalade
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pastasalade alla caponata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept