1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in partjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met (grof) zout naar smaak. Rooster in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
2 Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend in ca. 6 min. beetgaar. Bak de knoflook 1 min. mee en breng op smaak met peper en zout. Neem uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
3 Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de schnitzels in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en besprenkel met het sap van 1/2 citroen. Snijd de andere 1/2 citroen in schijfjes. Verdeel de schnitzels en de courgette over 4 borden. Garneer met een schijfje citroen. Serveer met de aardappelpartjes.
Schnitzel, citroen en courgette is een recept van Albert Heijn