1 Rijg het vlees, de ui en paprika om en om aan de satéprikkers. Bestrijk met 2 el olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
2 Prik de aardappelen rondom in met een vork en pof ze in de magnetron op 700 watt in 12 min. gaar, keer halverwege. Wikkel ze in een schone theedoek en laat ze buiten de magnetron nog 2 min. nagaren.
3 Verhit ondertussen de grillpan en rooster de sjaslieks in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig. Verhit 1 el olie in een hapjespan en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de olie met de knoflook door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
4 Verdeel de spiesjes, aardappelen en courgette over 4 borden. Serveer met de yoghurtsaus.
Spiesjes met yoghurtsaus is een recept van Albert Heijn