1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
2 Schil de gember en snijd fijn. Snijd de Chinese kool en hamlappen in reepjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de hamreepjes in 3 min. bruin. Voeg de rode peper en gember toe. Pers de helft van de knoflook erboven en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap toe en laat 6 min. op laag vuur gaar worden.
3 Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en voeg de Chinese kool toe. Pers de rest van de knoflook erboven en roerbak 4 min. Breng de kool op smaak met peper en zout. Verdeel de babi ketjap en de rijst over de kommen. Serveer met de kool.
Babi ketjap met Chinese kool en rijst is een recept van Albert Heijn