Italiaanse stamppot met aubergine

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aubergines in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en de mozzarella in blokjes.
  • 2 Bestrooi de aubergine royaal met zout en laat het vocht er in een zeef in ca. 15 min. uitlekken. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in water met wat zout in ca. 20 min. gaar.
  • 3 Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 min. bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Dep de aubergine droog. Voeg 1/3 van de olie toe aan het bakvet van de worstjes en bak de aubergine in dezelfde koekenpan in ca. 10 min. gaar.
  • 4 Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime pan en bak de ui ca. 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de aardappelen toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de aubergine en de mozzarella erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de worstjes.

Italiaanse stamppot met aubergine is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept