1 Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en kook ze in water met zout 10 min. Pel de eieren en snijd ze in stukken. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in 8 min. gaar. Verhit ondertussen de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de aardappel in 5-6 min. krokant.
2 Verdun de mayonaise met 1 el water en meng met het ei, de tomaat en naar smaak peper en zout. Doe de andijvie in een schaal en schenk er ca. 1 liter kokend water over. Giet direct af, laat uitlekken en schep er het ei-tomaatmengsel door.
3 Verdeel de tartaartjes over 4 borden. Schenk 100 ml water in de pan van de tartaartjes en roer de aanbaksels los. Voeg de mosterd toe en laat de jus 1-2 min. inkoken. Schep de jus over de tartaartjes. Leg de aardappelen erbij en serveer met de andijviesalade.
Tartaartjes met andijviesalade is een recept van Albert Heijn