Kantonese kip

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met peper en zout. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 2 min. goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en bak 2 min. mee.
  • 2 Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in dunne reepjes. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen samen met de peper en de woksaus toe. Schenk er het water bij en laat ca. 8 min. met de deksel half op de pan op laag vuur stoven tot de sperziebonen beetgaar zijn. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verdeel over kommen en schep de Kantonese kip erop.

Kantonese kip is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gevulde forel uit het oosten
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kantonese kip met bimi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kantonese Zoet-zure Saus
10-20 min -
Bekijk recept
Kantonese Krabbetjes
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept