Grootmoeders gehaktballen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ei met 1/2 dl melk loskloppen. Beschuiten boven ei verkruimelen. Nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper naar smaak erdoor roeren. Eimengsel door gehakt kneden en er met natte handen 4 even grote ballen van vormen. In braadpan boter verhitten. Als schuim begint weg te trekken, gehaktballen in pan leggen en op hoog vuur aanbraden. Ballen met houten spatel in het rond rollen, zodat ze mooi egaal bruin worden. Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en gehaktballen ca. 20 min. zachtjes bakken. Af en toe omkeren. Gehaktballen uit pan nemen en warmhouden. Tomatenpuree door bakvet roeren en 1 dl water toevoegen. Geheel aan de kook brengen en aanbaksels goed losroeren. Jus op smaak brengen met zout en peper. Serveren met gekookte aardappels en gesmoorde prei.

Grootmoeders gehaktballen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Grootmoeders scholfilet met zeekraal en zachte boterjus
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJshartjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept