1 Worteltjes halveren. Aubergine in blokjes snijden. Ui in partjes snijden en knoflook fijnsnijden. Peterselie fijnsnijden. Pinda's grof hakken. Aubergineblokjes mengen met 1 el olie, 1/2 el cajunkruiden, helft knoflook en naar smaak wat zout en peper. Aan 8 spiesjes rijgen. Rest olie in ruime pan verwarmen. Hierin wortel 5 min. op laag vuur roerbakken. Ui, rest knoflook, cajunkruiden en kaneel toevoegen. Ca. 10 min. op matig vuur bak-ken. Geregeld omscheppen. Ondertussen auberginespiesjes in droge hete grillpan in ca. 5 min. rondom gaar en goudbruin laten worden. Rijst verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Helft peterselie en warme rijst toevoegen aan worteltjes en goed mengen. Pinda's en naar smaak zout en peper toevoegen aan kruidenrijst. Op 4 borden scheppen en auberginespiesjes ernaast leggen. Rijst bestrooien met rest peterselie.
Kruidenrijst met auberginespiesjes is een recept van Albert Heijn