1 Steek de barbecue aan. Kook de aardappelen in de schil in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat een beetje afkoelen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe ze in de vijzel. Snijd 1 teen knoflook in stukjes en voeg aan de tijm toe. Stamp fijn. Doe het tijmmengsel samen met de boter in een kommetje, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Snijd de aardappelen tot de helft in, duw ze open en vul ze met de tijmboter. Verpak ze in aluminiumfolie en bewaar tot later.
2 Snijd de andere teen knoflook zo fijn mogelijk. Meng met de olie en de Italiaanse kruiden. Besprenkel de varkenslapjes met de helft van de kruidenolie. Wikkel de ham eromheen en maak vast met een cocktailprikker. Besprenkel de uien met de rest van de olie.
3 Leg de aardappelen in folie en de uien (met de snijkant naar beneden) op de barbecue en gril ze 15 min. Leg de varkenslapjes er de laatste 5 min. naast. Keer halverwege.
In ham verpakte varkenslapjes met aardappel en rode ui is een recept van Albert Heijn