1 Steek de barbecue aan. Rasp de groene schil van de limoenen en pers ze uit. Meng de helft van het rasp en de helft van het sap met de gembersiroop, knoflook en garnalen. Laat minimaal 30 min. marineren.
2 Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep het sesamzaad en de olie om met de noedels. Voeg de rest van het limoenrasp, 1 el sap en peper en zout naar smaak toe.
3 Verwijder met een theelepel de zaadlijsten van de komkommers en snijd ze in dunne plakjes. Voeg de rest van het sap en de chilisaus toe. Gril de garnalen ca. 3 min. in de grillwok op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer met de lauwe sesamnoedels en de komkommersalade.
Zoetzure gamba's en noedels is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing