1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peen en snijd in de breedte doormidden en in de lengte in vieren. Snijd de ui in parten en verdeel met de peen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de ui en peen met 1 el olie en 1 tl tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in ca. 25 min. gaar in de oven.
2 Snijd de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken. Snijd de kip in vieren. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met de rest van de tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai het vuur laag en bak nog 10 min. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min. Warm de bonen 3 min. mee. Stamp het bonen-knoflookmengsel met de pureestamper tot een grove puree. Schep de peen en ui erdoor. Serveer met de kip.
Hutspot van witte bonen en tijmkip is een recept van Albert Heijn