Ovenkip met tomaten en rucola

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • 2 Snijd de knoflook fijn en meng met de olie en Italiaanse kruiden. Snijd de kipfilets in stukken (2 stukken per persoon). Doe de kip in de ovenschaal en schep om met de helft van de gekruide olie. Snijd de ui en tomaten in parten. Verdeel de ciabatta in stukken. Verdeel de ui, tomaten en ciabatta over de bakplaat en voeg de rest van de gekruide olie toe.
  • 3 Schuif de bakplaat onder in de oven en zet de ovenschaal erboven. Rooster ca. 30 min. Schep na 15 min. de kip en tomaten om. Neem uit de oven en schep de groenten, ciabatta en kip om met de rucola. Voeg naar smaak nog wat peper en eventueel zout toe.

Ovenkip met tomaten en rucola is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Krokante ovenkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knoflookkrieltjes met ovenkip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goddelijke Italiaanse ovenkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeren-ovenkip met groene kruiden
80 min Hoofdgerecht
Bekijk recept