Kikkererwtensoep met spinazie en yoghurt

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In (soep)pan olie verhitten. Ui ca.4 min. zachtjes bakken. Een teentje knoflook erboven uitpersen en kort meebakken. 2/3 deel van tomaatreepjes even meebakken. Spinazie toevoegen en al omscheppend op halfhoog vuur laten slinken. Kikkererwten in zeef afspoelen. kikkererwten en kaneel door spinaziemengsel roeren. Bouillontabletten en 1 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en soep 5 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen tweede teentje knoflook boven yoghurt uitpersen. Munt erdoor roeren. Rest van tomaatreepjes erover strooien. Yoghurt apart bij soep serveren. Lekker met geroosterde shoarmabroodjes.

Kikkererwtensoep met spinazie en yoghurt is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Tomaten-kikkererwtensoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwtensoep met Catalaanse worstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise kikkererwtensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwtensoep met spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept