Penne met wortel-tomatensaus

4
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortel, ui, knoflook en rode peper 10 min. op laag vuur.
  • 2 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de tomatenblokjes toe aan het wortel-uimengsel. Laat 3 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Giet de pasta af en doe terug in de pan. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Voeg de saus en de zongedroogde tomaat toe aan de pasta en schep om. Verdeel over borden.

Penne met wortel-tomatensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept