1 Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappels en schil de sinaasappelen met een scherp mesje tot op het vruchtvlees. Snijd de sinaasappelschil in repen van ongeveer 1/2 cm breed. Snijd met een scherp mesje de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit.
2 Snijd de aubergine in grote blokken van ca. 2 cm. Kook de aubergine en reepjes sinaasappelschil 10 min. in water met zout. Druk de aubergine met een lepel af en toe onder water zodat ze goed gaar worden. Laat de aubergine en sinaasappelschil in een vergiet goed uitlekken.
3 Halveer de artisjokharten eventueel. Schep in een kom de artisjokharten met aubergine en sinaasappelschil, olie en honing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en laat de groenten 15 min. op kamertemperatuur marineren. Verdeel de sinaasappelpartjes over de salade.
4 Verwarm een koekenpan zonder vet. Rooster hierin de amandelen goudbruin. Strooi de amandelen vlak voor het serveren over de salade. Lekker met tomatencouscous.
Salade van artisjok met honing is een recept van Albert Heijn