1 Verhit in een hapjespan de olie en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Schep de paprika's door de ui en bak ze 2 min. mee. Voeg de crema, het laurierblad, de tijm, paprikapoeder en 100 ml water toe. Leg de deksel op de pan en stoof alles zachtjes 25 minuten.
2 Voeg de tomaten en de suiker toe en breng alles aan de kook. Stoof de groenten zonder deksel zachtjes 20 minuten. Schep de groenten af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.
3 Klop in een kom de eieren met zout en peper los. Smelt in een ruime koekenpan de boter. Schenk het eimengsel in de pan, laat op laag vuur de eieren al roerend met een houten spatel bijna stollen. Schep het gestoofde paprikamengsel erdoor en verwarm alles nog maximaal 1 minuut. Verdeel het gerecht over 4 borden. Lekker met warm stokbrood of rijst.